Vallirana

El Parlament aprova crear un nou parc de bombers a la zona de l’Ordal

  • Actualitzat:
  • Creat:

La proposta del Grup Socialista demana a la Generalitat més mesures de seguretat antiincendis a la zona central del Baix Llobregat.

L’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez; i l’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio han estat presents a la comissió del Parlament on la proposta socialista ha estat aprovada amb els vots en contra de Junts x Catalunya i ERC que han argumentat que “no es tractava d’un tema prioritari”.

La comissió ha aprovat “incloure en els pressupostos de la Generalitat per al 2019 una dotació pressupostària per la creació, com a mínim, d’un parc de bombers a la zona central de les muntanyes del Baix Llobregat que doni servei als municipis de Vallirana, Cervelló, Corbera de Llobregat, la Palma de Cervelló i Torrelles de Llobregat”, tal com dictava la proposta.

L’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio ha recordat que aquests municipis “presenten unes característiques singulars respecte a la resta de la comarca” doncs es troben “situats en plena muntanya, tenen una superfície forestal que envolta els nuclis urbans i compten amb nombroses urbanitzacions”. Per tant, “el risc d’incendi forestal i l’afectació als nuclis habitats és una de les seves majors preocupacions cada estiu, ja que pateixen una mancança en seguretat” ha dit.

L’alcaldessa de Vallirana ha recordat que “és urgent que la Generalitat posi en marxa aquesta resolució per assegurar que es podrà garantir la seguretat dels i les ciutadanes dels municipis de la zona central del Baix Llobregat”. Martínez a més, s’ha mostrat molt sorpresa davant les declaracions d’ERC assegurant que la creació d’un parc de bombers no es contemplava en el Pla estratègic de Bombers 2017-2022, “és irresponsable no conèixer bé el Pla, on efectivament consta aquesta proposta, ni la situació real i les necessitats d’aquesta àrea de la comarca del Baix Llobregat. Parlem de la seguretat de molts i moltes ciutadanes.”

La creació del parc beneficiarà i augmentarà la seguretat als municipis de Vallirana, Cervelló, Corbera de Llobregat, la Palma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.