Vallirana

El PSC del Baix Llobregat crida a participar a les aturades contra la bretxa salarial entre homes i dones

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els i les socialistes de la comarca secundaran les aturades convocades pels sindicats CCOO i UGT previstes per al proper 8 de març, dia internacional de les Dones.

Les aturades, que tindran lloc durant dues hores al matí i dues a la tarda, pretenen fer visible una ferma protesta contra la precarietat en el treball, la bretxa salarial entre dones i homes, la segregació horitzontal i vertical, i les desigual dedicació en el treball domèstic entre dones i homes.

Segons ha explicat el Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda: "no podem donar l'esquena a la desigualtat entre homes i dones; hem de ser conscients d'aquest problema i combatre'l, no com el President Mariano Rajoy que considera que aquest és un tema que no va amb ell ni amb el seu govern". Poveda també s'ha mostrat sorprès davant les declaracions d'Inés Arrimades dient que calia primer estudiar si estaven d'acord amb les mesures proposades doncs "davant la desigualtat entre homes i dones hauríem de lluitar tots i totes, independentment de la nostra orientació política".

El PSC és un partit feminista que ha estat pioner en la lluita a favor de la igualtat efectiva, i  per això els i les socialistes del Baix Llobregat consideren que "és impensable i inadmissible que a dia d'avui encara pensem que es pot permetre que una dona cobri menys que un home per la mateixa feina", i per tant  "són necessàries mesures que regulin l'equiparació dels salaris i que garanteixin als i les ciutadanes el respecte pels seus drets".