Vallirana

El PSC reivindica la creació de parcs de bombers al Baix Llobregat

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup Socialista al Consell Comarcal reclamarà al ple de dilluns la necessitat de solucionar les mancances de serveis de bombers en alguns municipis de la comarca.

El PSC es mostra preocupat per la mancança de seguretat dels municipis del sector central del Baix Llobregat.  Vallirana, Cervelló, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló i Torrelles de Llobregat presenten unes característiques singulars respecte de la resta de la comarca: situats en plena muntanya, tenen una superfície forestal que envolta els nuclis urbans i nombroses urbanitzacions. El risc d’incendi forestal i l’afectació als nuclis habitats és una de les seves majors preocupacions cada estiu.

L’estadística disponible de les actuacions dels bombers en aquests municipis, que sumen 46.636 habitants en primeres residències, indica una activitat gens menyspreable per atendre els diversos tipus d’incidències que es produeixen. A més els i les socialistes tenen en compte, que la Carta de serveis dels Bombers de la Generalitat preveu entre els seus compromisos que, en intervencions urgents, el temps d’arribada des de l’avís a bombers serà com a màxim de 20 minuts en entorns urbans.

Per aquest motiu, els i les socialistes reivindiquen la creació de, com a mínim, un parc de bombers a la zona central de les muntanyes del Baix.  En el marc de la millora de la dotació de parcs en el massís de l’Ordal, i el conveni per a la protecció, millora i desenvolupament integral del territori agroforestal de les Muntanyes del Baix renovat recentment pel Consell Comarcal amb setze ajuntaments.

En aquest sentit “serà bàsic que els pressupostos de la Generalitat per l’exercici 2019 incloguin la dotació pressupostària corresponent i per això demanarem una reunió amb el Conseller” ha explicat el Grup Socialista que també demanarà que mentre el parc no sigui una realitat “s’incrementin com més aviat millor els recursos de personal i d’equipament dels parcs més propers”.