Vallirana

Eva Martínez “La Generalitat ha de cobrir de manera urgent les vacants de ginecologia i pediatria al CAP de Vallirana”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els grups parlamentaris de PSC i C’s han presentat avui una proposta de resolució reclamant a la Generalitat que destini recursos a la sanitat del municipi.

El Centre d’Atenció Primària de Vallirana ja va patir el 2011 les retallades del govern de la Generalitat que va tancar el servei d’atenció continuada. Posteriorment la Generalitat no va cobrir la baixa per jubilació del Ginecòleg del servei, ni tampoc es va cobrir una de les dues places que el CAP té de servei d’especialista de pediatria. Actualment aquesta plaça es rota entre 3 especialistes d’altres CAPs.

Aquestes retallades i manca de recursos suposa “la desatenció a les necessitats dels i de les ciutadanes de Vallirana” segons ha explicat Eva Martínez, alcaldessa de la localitat. Martínez ha recordat que “els i les ciutadanes han de traslladar-se a altres localitats per poder ser atesos, com per exemple al CUAP de Sant Andreu de la Barca”, mentre que al CAP s’augmenta el temps d’espera entre les derivacions i els i les pacients.

La proposta presentada recorda que “en la sessió de la Comissió de Salut del Parlament de 6 de juliol de 2017 es va aprovar la resolució 752/XI sobre la recuperació de serveis d’atenció continuada en el Baix Llobregat, entre ells el CAP de Vallirana sense que fins a la data s’hagi donat compliment per part del Govern de la Generalitat”.

Els grups han demanat que “es destinin els recursos necessaris per cobrir de forma urgent les vacants de metges especialistes” així com “establir un calendari perquè metges especialistes visitin al CAP Vallirana de forma periòdica”. Per últim la proposta de resolució demana donar compliment a l’esmentada resolució
752/XI del Parlament de Catalunya.