Vallirana

Vallirana demana al Parlament la millora del transport públic i activitats gratuïtes als casals

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC ha presentat aquest matí una proposta de resolució per reclamar ambdues necessitats del municipi.

Els diputats socialistes al Parlament Raúl Moreno i Jordi Terrades; la portaveu i diputada Eva Granados; l’alcaldessa Eva Martínez i Jordi Urrea, tinent d’alcalde de Vallirana han presentat aquest matí al Parlament dues propostes de resolució per demanar solució a dues necessitats dels i de les ciutadanes del municipi.

El grup socialista ha instat en primer lloc al Govern de la Generalitat a obrir una línia d’ajuts econòmics per cobrir les despeses dels tallers destinats a la gent gran. Es tracta d’una despesa “que ha hagut d’assumir l’Ajuntament de Vallirana l’any 2018 després que la Direcció General de Famílies no preveiés la finalització del contracte públic d’aquest servei i retirés dels casals de la gent gran a Catalunya totes les activitats gratuïtes que s’oferien l’any 2017 sense avís i sense donar alternatives” ha explicat l’alcaldessa Eva Martínez, que ha recordat que parlem “d’activitats que fomenten l’envelliment actiu, les capacitats físiques i cognitives de la gent gran i la seva socialització”.

En segon lloc, el grup ha demanat al Parlament millores per a la mobilitat dels i de les veïnes de Vallirana.

L’alcaldessa ha recordat que “el transport públic és un dret fonamental per garantir la mobilitat dels veïns i veïnes”.

Vallirana compta amb un total de 22 barris i 110 km de carrers i una extensió total de territori de quasi 24 km², fet que reafirma la necessitat de reforçar el servei intern de transport públic. Actualment el “Vallibús” té un total de 3 línies regulars i un servei de Transport a demanda, un fet que suposa una gran inversió anual que assumeix l’Ajuntament.

Tal com ha explicat Martínez “des de l’Ajuntament a més d’assumir el cost del Vallibús estem treballat en la signatura d’un conveni amb l’AMB per a ser zona 1 d’integració tarifaria, hem creat una línia d’ajuts econòmics per a estudiants i donem suport a la proposta dels Sindicats de fer un Pla de Mobilitat del Polígon Industrial de Vallirana. Però necessitem que la Generalitat assumeixi les seves responsabilitats i també treballi a solucionar els problemes de mobilitat a Vallirana”.

Per aquest motiu, la proposta demana: proveir els recursos econòmics necessaris, donar suport a l’ampliació i millora de les línies existents i a la creació de noves tant en freqüència com en recorregut amb millor interconnexió cap a les zones industrials i de serveis de la comarca, Barcelona i també en connexió amb les comarques d’Alt Penedès i Vallès Occidental. Per últim també demana suport al pla de mobilitat del sindicat i suport a la construcció d’un HUB a la zona nord i sud de Barcelona amb suficients places d’aparcament.