Vallirana

Volem una sanitat digne al Baix Llobregat

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article de la secretària de Salut del PSC Baix Llobregat, Gina Pol.

imatge d'arxiu reivindicacions hospital viladecans
imatge d'arxiu reivindicacions hospital viladecans

Durant anys, els i les socialistes vam parlar del Baix Llobregat com la comarca oblidada per la Generalitat. Els i les Baixllobregatines veiem com la nostra població creixia mentre el govern no invertia en infraestructures, mobilitat, educació i sobre tot en un àrea on patíem grans mancances: sanitat.

El govern de Montilla va aconseguir pal·liar aquest dèficit amb una forta inversió a la comarca que va aportar més equipaments sanitaris com l’Hospital Moisés Broggi o les reformes de CAPS i centres de salut, amb un pla sanitari que va començar a donar els seus fruits reduint les llistes d’espera i augmentant l’atenció especialitzada.

Els governs  de CiU no només no van donar seguiment a aquesta inversió per fer-la productiva sinó que amb reiterades retallades, tancament de centres, supressió de serveis, poc suport al personal i un interessat desviament dels recursos per afavorir la sanitat privada, han fet que la situació de la sanitat a la nostra comarca torni a ser deplorable.

Avui en dia hem vist com la sanitat catalana no ha estat a l’altura d’afrontar una epidèmia de grip, una de les pitjors en anys, amb pacients esperant als passadissos i hores de visita que s’arribaven a demorar més d’un mes. A la nostra comarca, en concret, ens trobem amb un increment constant de la població, i també amb una població envellida i que pateix en molts cops situacions de precarietat laboral i econòmica. Un fet que, òbviament, empitjora l’estat de salut d’aquesta població.

Els professionals sanitaris han reclamat diversos cops a la Generalitat a través de protestes i manifestos que es solucionin les mancances del sistema actual, han expressat la seva desolació davant llistes d’espera interminables, els recursos que no arriben, professionals que es veuen desmotivats davant la falta de suport, la mancança de substituts, i les condicions laborals poc dignes amb les que treballen.

Els i les socialistes creiem que és indignant i és inacceptable que la política no serveixi per millorar la vida de les persones i que sigui un pretext per afavorir interessos partidaris i econòmics. Per això els i les socialistes reclamem més inversió a la sanitat pública de la nostra comarca doncs és essencial tornar als nivells als que es va arribar durant el govern Montilla per garantir la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes.